Els nostres balls

El Lleó
El Lleó de Barcelona és el primer ball que va aprendre la Bastonera de l’Eixample i el primer que solen aprendre les noves incorporacions, tot i no ser dels balls més senzills. És força lluït, amb una part més solemne i una més enèrgica. Rep el nom d’una de les bèsties més emblemàtiques del bestiari de la ciutat.
hola

El Ball de la Civada
De la cançó popular, coneguda arreu del territori en surt un dels balls més típics del les colles bastoneres. Alguns dels seus moviments representen les feines de la terra. Com que segur que la sabeu, ens podeu acompanyar cantant al ritme de la gralla!
hola

El Ianqui
Aquest és el primer ball que la Bastonera de l’Eixample va crear. No vam triar la cançó més encertada, ja que s’han d’adaptar algunes notes per tocar-la amb la gralla. L’intercanvi de posicions és complicat i podria ajustar-se millor al ball. Tot i així mostra l’evolució de la colla, i té alguns passos ben originals, per això ens sentim tant o més orgullosos del Ianqui com de qualsevol altre ball.
hola

Baridà
Un dels balls preferits de la colla. El vam crear a la primera tancada de la bastonera gràcies a un profund treball previ i a un moment de gran inspiració i cohesió bastonera. És un ball que es caracteritza pels seus múltiples canvis de conformació, per l’alegria de la seva música i pel seu toc renaixentista.
hola

Salt de plens
Atenció! El salt de plens és un dels balls que requereix més força en pica saltar, per això és el ball que més dits ha destruït. El vam crear a partir de petites estones a diversos assajos, amb l’esperança de poder-lo ballar algun dia allà on toca, a Berga per La Patum. Acceptem invitacions!
hola

Vermut de Vilafranca
Un dels primers balls que vam aprendre i també molt estès entre les diverses colles bastoneres, fet que ens permet ballar-lo acompanyats d’altres colles que també el saben. Des que el vam aprendre hem fet algun petit canvi per augmentar el dinamisme del ball.
hola

L'Esquerrana
Format per dos cercles concèntrics, és un ball aparentment senzill la gràcia del qual rau en l’augment del ritme a mesura que el ball avança. No és dels balls més moguts, però requereix molta energia de les bastoneres per ajupir-se amb dignitat i saltar amb empenta.
hola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada